Goedkoop uitje

home uit voor een tientje.nl menu uitvooreentientje whatsapp

6 beste tips voor een goedkoop dagje uit

Je hoeft niet naar verre vakantieoorden te gaan om te genieten van je vakantie of weekend. Hieronder vind je de 7 belangrijkste tips voor een goedkoop uitje naar een pretpark, dierentuin, speeltuin of museum.

Supertip

Het goedkoopste park om met het hele gezin naar toe te gaan is Harry Malter (€37,50). Een dagje Phantasialand is met €128 het duurst.

1. De belangrijkste les

 • De belangrijkste les: koop geen kaartje op de dag van uw bezoek bij de kassa van het pretpark. Een online aangeschaft ticket is bijna altijd €1 of €2 goedkoper – een béétje gezin heeft hier het eerste tientje al in de portemonnee gehouden.

 • Maar daar blijft het niet bij. Sommige uitjes bieden forse vroegboekkortingen. In Slagharen bijvoorbeeld betaalt iedereen die minstens 1 week van tevoren zijn ticket koopt, 30% minder.

 • uitjeTickets online aanschaffen loont
  Het grootste verschil tussen online tickets en fysieke tickets is te vinden bij Bobbejaanland. Online kun je een ticket vinden voor €19,95 terwijl je aan de kassa €34 betaalt.
  Ook bij Slagharen kun je bijna de helft besparen door last minute je ticket te boeken.
  Bij Walibi krijg je via de website €1 korting. Ga je met het hele gezin op stap, dan kun je dus al snel veel geld besparen.

 • Bovendien zijn kaarten voor rustige dagen – doordeweeks, buiten de schoolvakanties – standaard vaak goedkoper dan de kaarten voor dagen waarop grote drukte wordt verwacht. Voor een dagje Slagharen op een maandag, dinsdag of donderdag in mei betaalden wij deze week €10,50 – een schijntje ten opzichte van de €27,50 in de zomer op de dag zelf. Dus de goede tip is te gaan op een studiedag, als de school van jou kinderen dicht is, terwijl de rest van NL naar school gaat.

 • Zo’n beetje elk pretpark hanteert eigen kindertarieven. Soms mogen kinderen tot een bepaalde leeftijd voor gereduceerd tarief naar binnen, soms gaat het op basis van lengte. Dan loont shoppen: een kind van 95 centimeter mag nog gratis naar binnen bij Drievliet, maar moet bij de ingang van Toverland ineens een kaartje kopen – toch €18. Plopsa indoor in Coevorden laat iedere bezoeker langer dan één meter de volle mep betalen (€19,99, kindertarief €9,99), terwijl Toverland kinderen tot 1,20 meter korting geeft.

 • Met kaartjes overnemen van particulieren is het altijd een beetje oppassen: het internet zit vol met foute verkopers die anderen graag een poot uitdraaien bij gezinnen die in een opwelling besluiten dat ze er een dagje uit willen. Ga daarom nooit blind in op een mooie aanbieding op sites als Marktplaats: als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Stel vragen aan de verkoper, en laat het zitten als u het niet vertrouwt.

 • Bekijk hier de 4 tips waarmee je geld kunt besparen voor een goedkoop dagje uit in Nederland:

2. Bespaar op benzine of andere reiskosten of zoek een uitje in je eigen omgeving

 • Ook op de reis van huis naar de attractie toe valt te besparen. Wie met de auto komt, betaalt tussen de €8 en €10 aan parkeerkosten. Dan kán het voordeliger zijn om met het openbaar vervoer te komen – vooral met parken die iets dichter in de buurt liggen. Met websites als Viamichelin, van de bekende bandenfabrikant, kunt u uitrekenen welk vervoermiddel goedkoper is.

 • Ook op dit vlak zijn er trouwens kortingskaarten te vinden: de Nederlandse Spoorwegen bieden bezoekers aan de Efteling – opvallend genoeg alleen op hun Engelstalige website – een combiticket voor de trein en de bus aan. Een retourtje vanuit Amsterdam kost zo €36,10 per persoon – en dat is íéts goedkoper dan wanneer u de kaartjes voor trein en bus los zou kopen. Op Spoordeelwinkel.nl, eveneens van de NS, zijn ook vaak mooie acties te vinden.

 • Vergeet de parkeerkosten niet
  Kosten die tijdens een dagje uit vaak vergeten worden zijn die voor het parkeren. Het scheelt zo €10 tussen de verschillende parken. Hou de parkeertarieven dus goed in je achterhoofd.

 • Tot slot: het goedkoopste park om met het hele gezin naar toe te gaan is Harry Malter (€37,50). Een dagje Phantasialand is met €128 het duurst.

 • Op deze site vind je uitjes bij jou in de buurt.

 

tips goedkoop dagje uit

3. Zorg voor je eigen eten en drinken

Geniet samen van de lunch vlak voordat je start met je uitje, op de parkeerplaats of een mooi plekje in de buurt.

Maak thuis een lekkere en gezonde lunch klaar, met fruit, en vermijd dat je friet of een duur broodje moet kopen in een attractiepark. Als je net gegeten en gedronken hebt, dan hoef je niet gelijk veel geld uit te geven aan eten en drinken. Dit is vooral handig als je met kinderen een dagje weg gaat, om te voorkomen dat ze gelijk vragen om een ijsje of friet bij binnenkomst.

4. Zoek naar aanbiedingen van een vakantiehuisje, dierentuin of attractiepark

Vaak zijn er acties voor bijvoorbeeld een 2e kaartje gratis. Ook kan het schelen om online je kaartje te kopen in plaats van aan de kassa. Het kan lonen op Martkplaats naar kaartjes te zoeken, particulieren willen soms van een ticket af. Haal wel persoonlijk de kaartjes af, want er worden regelmatig door criminelen online nepkaartjes aangeboden.

Houd Kruidvat en ANWB aanbiedingen in de gaten. Ook zijn er sites die tickets veilen zoals vakantieveilingen.nl en ticketveiling.nl. Op dagtickets.nl en entreekaarten.nl zijn toegangskaarten vaak goedkoper dan bij de kassa.

Je hoeft zo eigenlijk nooit de volle prijs voor een kaartje te betalen!

uitje utrecht

5. Kies voor een gratis uitje

Sommige parken vragen 20 euro entree en dan ben je een groot bedrag kwijt met je gezin. De gratis aanbiedingen vind je ook in onze database op deze site!

Denk ook eens aan een recreatiemeertje, speeltuin, strand, de kinderboerderij en het bos of hei. Misschien is het strand wat verder rijden, maar kan het toch goedkoop zijn als je entreekosten vermijdt en je eigen eten en drinken mee neemt.

6. Vaste bezoeker? Neem een abonnement

Woon je bij het pretpark om de hoek, of hoort een biosje pakken er gewoon bij op jouw zaterdagavond? Neem dan een abonnement. Dat is al snel goedkoper dan elke keer losse kaartjes.

We rekenden voor je uit vanaf hoeveel bezoeken een abonnement in de regel goedkoper is:
- Dierentuin: vanaf drie bezoeken per jaar
- Pretpark: drie tot zes bezoeken per jaar
- Bioscoop: twee films per maand
- Museum: afhankelijk van de grootte van het museum heb je een Museumjaarkaart er normaal gesproken in 5 tot 15 bezoekjes in een jaar uit. (Met een dagje Amsterdam met de vier grote musea ben je er al.)

Bovendien heb je als abonnementhouder ook vaak extra voordelen, zoals gratis parkeren en korting aan de bar.

 Terug naar home

EtenvooreenTientje.nl
DatenvooreenTientje.nl
KadovooreenTientje.nl

hoodies ontwerpenOntwerp nu zelf
een vest of hoodie

hoodies bedrukken

 

Gratis uitjes, goedkope uitjes en dagje weg tips! | UitvooreenTientje.nl © | Links | Alle uitjes | Contact