home uit voor een tientje.nl menu uitvooreentientje Uitvooreentientje.nl

Tips zomervakantie

Vind hier de beste gratis zomervakantie uitje tips!


9 gratis uitjes voor in de zomervakantie!

De zomervakantie staat gelijk aan een hoop vrije dagen. Een bezoek aan de dierentuin of een evenement kost vaak (veel) geld. Maar dat geldt niet voor alle activiteiten. Een overzicht van 9 uitstapjes in Nederland die hartstikke gratis zijn.

Overige gratis aanbiedingen vind je in onze database op deze site!

Denk ook eens aan een recreatiemeertje, speeltuin, strand, de kinderboerderij en het bos of hei. Misschien is het strand wat verder rijden, maar kan het toch goedkoop zijn als je entreekosten vermijdt en je eigen eten en drinken mee neemt.

 

1. Concerten in het Vondelpark - Amsterdam

Van dansvoorstellingen tot cabaret en live muziek, tijdens de zomer is er genoeg te zien in het Openluchttheater in het Vondelpark. Elke vrijdag, zaterdag en zondag zijn er voorstellingen en workshops die gratis bij te wonen zijn. Zeker zijn van een plek? Een stoel reserveren kan voor 5 euro.

Waar: Vondelpark Openluchttheater, Amsterdam

Wanneer: Elke vrijdag tot en met zondag

Meer informatie

 

2. Aapjes kijken bij Stichting AAP - Almere (Flevoland)

Elk weekend kun je een bezoek brengen aan de opgevangen apen van Stichting AAP. Tijdens de rondleiding geven vrijwilligers uitleg over hun werk en de dieren.

Wie de rondleiding liever overslaat en 'gewoon' apen wil kijken, kan dagelijks van 09.30 tot 16.00 uur kijken naar de dieren die buiten het opvangcentrum op de Apeneilanden liggen.

Waar: Kemphaanpad 1, Almere

Wanneer: Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 13.30 uur

Meer informatie


 

3. Verhalen vertellen bij Mezrab - Amsterdam

Luisteren naar een goed verhaal, heerlijk. In de Mezrab aan de Veemkade in Amsterdam komen vertellers elke woensdag en vrijdag samen om verhalen te vertellen. Bezoekers kunnen plaatsnemen op stoelen, kussens of de vloer en luisteren, en op woensdagen kun je zelf op het podium klimmen om een verhaal te vertellen!

Waar: Mezrab, Amsterdam

Wanneer: Elke woensdag en vrijdag, vanaf 19.00 uur

Meer informatie

 

4. Dwalen op het Drielandenpunt - Vaals (Limburg)

Het Drielandenpunt bij Vaals is een punt waar de grenzen tussen Nederland, België en Duitsland samenkomen. Het is gelegen nabij de top van de Vaalserberg, die met zijn 322,5 meter boven NAP het hoogste punt van Nederland is. Beklim de berg, geniet van de natuur en kijk over de grenzen heen.

Waar: Viergrenzenweg 97, Vaals

Wanneer: 24 uur per dag toegankelijk, 7 dagen in de week

Meer informatie

 

5. Lunchconcerten in het concertgebouw - Amsterdam

Elke woensdagmiddag vindt om 12.30 uur een lunchconcert plaats in de Grote of Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Bezoekers kunnen gratis plaatsnemen in de historische zalen en luisteren naar variërende klassieke artiesten. Voor de concerten in de Kleine Zaal hebben bezoekers een toegangskaart nodig, voor de Grote Zaal niet. Deze worden op de dag zelf om 11.30 uur uitgegeven bij de ontvangstbalie.

Waar: Concertgebouw, Amsterdam

Wanneer: Elke woensdagmiddag om 12.30 uur

Meer informatie

 

6. Oerhollandse cultuur op de Spakenburgse Dagen - Spakenburg (Utrecht)

Tijdens de Spakenburgse Dagen is het mogelijk om wat van de Nederlandse cultuurhistorie te proeven. In het centrum vinden optochten plaats in klederdrachten uit heel Nederland, bij de Visafslag worden netten gemaakt en het is ook mogelijk om een poppenkastvoorstelling te zien.

Waar: Het centrum van Spakenburg

Wanneer: 1 en 8 augustus

Meer informatie

 

7. Vuurwerk kijken in Scheveningen (Zuid-Holland)

Zoals ieder jaar strijden verschillende landen om de eerste plek van het Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen. Op vier data steken acht landen hun beste vuurwerk af. De shows duren 15 minuten en vinden plaats tussen 21.45 uur en 22.30 uur.

Waar: Boulevard, Scheveningen

Wanneer: 10, 11, 17 en 18 augustus

Meer informatie

 

8. Bejaarde paarden knuffelen bij De Paardenkamp - Soest (Utrecht)

Een rusthuis voor bejaarde paarden, dat is de Paardenkamp in Soest. In het rusthuis genieten oude paarden en pony's van hun oude dag. Paardenkamp is gratis te bezoeken. Je kunt een een wandeling rond het terrein maken, knuffelen met een paard of een pony borstelen.

Waar: Boerderij Vosseveld, Soest

Wanneer: Dagelijks van 10.00 uur tot 16.00 uur

Meer informatie

 

9. Nederlandse cultuurhistorie bij de Zaanse Schans - Zaandam (Noord-Holland)

Voor wie écht de toerist in eigen land uit wil hangen, is een bezoekje aan de Zaanse Schans een aanrader. In dit stukje Nederland lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Bekijk molens, kaasmakerijen en oude bakkers. Stap op de fiets of in een bootje en maak een rondje langs alle molens of bekijk de oerhollandse huizen.

Waar: Zaanse Schans, Zaandam

Wanneer: Elke dag van 9.00 uur tot 17.00 uur

Meer informatie

 

Kies voor gratis uitje

Sommige parken vragen 20 euro entree en dan ben je een groot bedrag kwijt met je gezin. De gratis aanbiedingen vind je ook in onze database op deze site!

Denk ook eens aan een recreatiemeertje, speeltuin, strand, de kinderboerderij en het bos of hei. Misschien is het strand wat verder rijden, maar kan het toch goedkoop zijn als je entreekosten vermijdt en je eigen eten en drinken mee neemt.