home uit voor een tientje.nl menu uitvooreentientje Uitvooreentientje.nl

Alle goedkope uitjes!

Prijzen van pretparken en dierenparken


 

Prijzen van pretparken en dierenparken

De kosten voor bezoek aan een pretpark zijn hoog. Dit jaar zijn de prijzen weer 2% hoger. Als je met je gezin een dagje uit doet naar een pretpark of dierenpark dan ben je al snel bijna 100 euro aan alleen toegang en parkeren kwijt.

Maar de prijs kan per periode ook nog oplopen. In de zomermaanden is de entree bij De Efteling en Walibi € 2 per persoon duurder.

Wil je zeker zijn van een rit in de nieuwe druk bezochte virtual reality-attractie NeuroGen in Walibi? Dan kost dat € 5 extra.

De prijsstijging in Nederland komt overeen met de trend in Europa. De toegangsprijzen van de 12 grootste attractieparken – met elk ten minste 2 miljoen bezoekers per jaar – stegen met gemiddeld 3%.

De tickets zijn daarentegen een stuk duurder dan in Nederland: gemiddeld ben je in een groot Europese pretpark € 51,20 kwijt als entree.

 

dierenparken-giraffe

 

Over de grens

 

De duurste pretparken net over de grens: Phantasialand en Movie Park Germany met respectievelijk 47,50 euro en 45,50 euro per persoon voor een entreeticket. In Nederland is De Efteling het duurst met tickets van 38 euro per stuk.

Er zijn ook goedkopere alternatieven, Plopsa Indoor in Hasselt (BE) en Plopsa Indoor Coevorden zijn het goedkoopst met beiden een prijs van 19,99 euro. Ook Julianatoren (22,50 euro), Drievliet (23,50 euro) en Avonturenpark Hellendoorn (23,50 euro) zijn relatief goed betaalbaar.

 

8 Tips voor pretparken en dierenparken

 1. Kijk eerst online of er kortingsbonnen zijn voor het pretpark van je keuze
 2. Met acties en aanbiedingen, via bijvoorbeeld supermarkten of kortingsites, kunnen bezoekers nog meer geld besparen.
 3. Kijk vervolgens op de site van het park of een kaartje vooraf online bestellen goedkoper is dan aan de kassa. Tickets vooraf via internet kopen is voordeliger en scheelt gemiddeld bijna € 2 per persoon. Maar dit kan nog veel meer schelen. Zo is het verschil bij Movie Park Germany 16,50 euro per ticket tussen kassaprijs en online, krijgt men bij Attractiepark Slagharen al 30 procent korting bij een week van te voren bestellen. Bij andere parken bespaart de bezoeker om bijvoorbeeld doordeweeks te gaan.
 4. Gratis toegang voor jarigen bij Toverland en Hellendoorn!
 5. Bij onder meer Toverland, Drievliet en Plospla Indoor betalen senioren minder.
 6. Let ook op parkeertarieven als je een keuze maakt tussen parken. Het gebruik van de parkeerplaats kost in alle parken tussen de € 7 en € 10 per auto.
 7. Woon je in de buurt van Duitsland? Duitse pretparken zijn goedkoper, kijk hier. In België is het net zo duur...

 

5 Goedkope familieparken en pretparken

 

 1. Drouwenerzand Attractiepark in het Drenthse Drouwen is naar eigen zeggen het voordeligste pretpark van Europa. Voor €13,50 per persoon kom je niet alleen binnen, maar kun je ook gratis smullen van lekkernijen waaronder fruit, softijs, frites en drankjes. De entree voor kids t/m twee jaar is gratis en bestel je de kaarten online, dan krijg je kassakorting! De attracties zijn ook erg geschikt voor jongere kinderen: voor ieder wat wils dus!
 2. DibbieDoe is een fijn en betaalbaar (entee is €13,75) attractiepark met een binnen- en buitengedeelte. Ideaal dus, als het weer wat minder is. Binnen kan je kroost helemaal los in de botsauto’s, ballenbak, bioscoop, spookhuis én een skelterbaan. Buiten kunnen ze spelen op een speelstrand en in allerlei speeltoestellen.
 3. Voor onder de 10 euro gaan de deuren open voor een dag vol met sprookjes! In Sprookjeshof in Zuid-Laren vind je namelijk De Gelaarsde Kat, Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje. Als dat geen feest is! Er is een binnen- en buitengedeelte en op de  kinderboerderij kan er geravot worden met alpaca’s en geiten.
 4. In de Flierefluiter in Raalte vind je een enorme buiten- en binnenspeeltuin en een (overdekte) kinderboerderij, waar je (of je kinderen vooral) met konijntjes kunt knuffelen. Verder kun je hier zwemmen, voetballen en trampolinespringen! Nemen jullie het Vulle Wulle arrangement, dan krijg je voor en tientje niet alleen de entree, maar ook een patatje, ijsje én ranja. Wat erg leuk is aan dit pretpark, is dat je aansluitend met je hele gezin kunt kamperen op Camping de Flierefluiter.
 5. Helaas niet zo groot als de echte Tivoli in Kopenhagen. maar de Tivoli in Berg en Dal is wel lekker overzichtelijk. Kinderen tussen de twee en twaalf jaar kunnen hier zich de hele dag voor minder dan 10 euro vermaken onder andere in ’t Vliegende Piraatje, de bananebootjes, de Bee Bee en Harm’s kippenfarm.

 

meld

 

Overige tips

 

Bron, onder andere: FD.nl