home uit voor een tientje.nl menu uitvooreentientje Uitvooreentientje.nl

Gratis naar een uitje of evenement

Vind hier de beste tips om gratis een evenement of uitje te vinden.


Gratis naar een uitje of evenement?

Toegang tot een uitje kost vaak veel. Maar wie slim en handigis, betaalt voor enkele uitjes en evenementen helemaal niets... Lees hier de tips van Erica Verdegaal die ze bij Radar liet weten.

Heb je zelf een tip of vraag? Vul ons webformulier in

Gratis culturele uitjes vinden

Culturele uitjes zijn leuk en gezond voor de geest, maar wel vaak erg duur. Een kaartje voor het Amsterdamse Rijksmuseum kost maar liefst 19 euro. En wie toegang tot het Concertgebouw wil, moet niet zelden 35 euro neertellen.

Slimmeriken zijn voordeliger uit

Wie zijn entreekaartjes 'gewoon' bestelt, is inderdaad veel geld kwijt aan cultuur. Maar slimmeriken met handigheid, tijd en een computer zijn veel voordeliger uit.

Veel cultureel kwaliteitsvertier blijkt namelijk helemaal niets te kosten. Hoe je die buitenkansen vindt? Gewoon, met behulp van Startpage of Google. Door slim te zoeken op het web vind je talloze culturele uitjes die je kunt bezoeken voor niets of weinig geld. Het volgende voorbeeld maakt duidelijk hoe je dit aanpakt.

Stel, je wilt voordelig of zelfs gratis naar het Amsterdamse Concertgebouw. Zoek dan op concertgebouw+gratis. En ja hoor. Van september tot en met juni kun je in deze wereldberoemde concertzaal vrijwel elke woensdag om 12:30 uur terecht voor een gratis lunchconcert. Zorg wel dat je ruim een half uur van te voren aanwezig bent, want deze buitenkans is populair.

Datzelfde geldt voor de gratis lunchconcerten in het Amsterdamse Nationale Opera & Ballet (voorheen Muziektheater). Die zijn elke dinsdag om 12:30 uur.

Theater en muziek voor niks

Probeer ook eens de zoekcombinatie gratis+theater, want dat is een voltreffer. Hiermee ontdek je op openluchttheater.nl dat je elke vrijdag, zaterdag en zondag gratis welkom bent bij de voorstellingen in het Vondelpark Openluchttheater te Amsterdam. Men gaat wel rond met de pet. Maar de organisatoren zijn tevreden met minimaal één euro.

Ook gratis zijn diverse events van Theater Rotterdam.

En in Muziekgebouw aan 't IJ kun je op diverse donderdagen terecht voor een gratis lunchconcert.

Verder verzorgt het Amsterdamse Bimhuis elke donderdagavond voor niks een 'workshop & session'.

En het Slottuintheater in de tuin van Slot Zeist is diverse zondagen gratis toegankelijk voor muziek- en theatervoorstellingen.

Gratis evenementen en open dagen

Probeer ook eens te googlen op gratis+museum, gratis+expositie, gratis+cabaret, gratis+concert of gratis+rondvaart. Zelfs gratis+rembrandt levert een leuke rondleiding op.

Breid je lijst van uitjes nog uit met bekende gratis evenementen en open dagen. Ook deze vind je eenvoudig via het internet. Zoek bijvoorbeeld op:

Luchtmachtdagen

Boerderijdagen van Campina

Marinedagen

Nationale Museumweek

Ook kun je zoeken naar de open dagen van instellingen zoals scholen, ziekenhuizen, technische instellingen of de rechtbank.

Ook straatfestivals (zoek op 'straatfestival') en rommelmarkten (google op 'rommelmarkt') zijn aanraders.

En hou ook de regionale krant of website in de gaten. Vooral 's zomers wordt er van alles georganiseerd. Handig, veel plezier!

 

Bekijk hier nu direct alle andere bij ons bekende gratis uitjes:

gratis

Meld nu hier zelf gratis een uitje!

meld uitjes

uitvooreentientje