home uit voor een tientje.nl menu uitvooreentientje Uitvooreentientje.nl

Tips goedkoop dagje uit

Tips voor een goedkoop dagje uit? Je hoeft niet naar verre vakantieoorden te gaan om te genieten van je vakantie of weekend. Hieronder vind je de 6 belangrijkste tips voor een goedkoop uitje naar een pretpark, dierentuin, speeltuin of museum.


6 beste tips voor een goedkoop dagje uit

Je hoeft niet naar verre vakantieoorden te gaan om te genieten van je vakantie of weekend. Hieronder vind je de 6 belangrijkste tips voor een goedkoop uitje naar een pretpark, dierentuin, speeltuin of museum.

 

Supertip

Het goedkoopste park om met het hele gezin naar toe te gaan is Harry Malter (€37,50). Een dagje Phantasialand is met €128 het duurst.

 

1. De belangrijkste les

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Bespaar op benzine of andere reiskosten of zoek een uitje in je eigen omgeving

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

3. Zorg voor je eigen eten en drinken

Geniet samen van de lunch vlak voordat je start met je uitje, op de parkeerplaats of een mooi plekje in de buurt.

Maak thuis een lekkere en gezonde lunch klaar, met fruit, en vermijd dat je friet of een duur broodje moet kopen in een attractiepark. Als je net gegeten en gedronken hebt, dan hoef je niet gelijk veel geld uit te geven aan eten en drinken. Dit is vooral handig als je met kinderen een dagje weg gaat, om te voorkomen dat ze gelijk vragen om een ijsje of friet bij binnenkomst.

 

4. Zoek naar aanbiedingen van een vakantiehuisje, dierentuin of attractiepark

Vaak zijn er acties voor bijvoorbeeld een 2e kaartje gratis. Ook kan het schelen om online je kaartje te kopen in plaats van aan de kassa. Het kan lonen op Martkplaats naar kaartjes te zoeken, particulieren willen soms van een ticket af. Haal wel persoonlijk de kaartjes af, want er worden regelmatig door criminelen online nepkaartjes aangeboden.

Houd Kruidvat en ANWB aanbiedingen in de gaten. Ook zijn er sites die tickets veilen zoals vakantieveilingen.nl en ticketveiling.nl. Op dagtickets.nl en entreekaarten.nl zijn toegangskaarten vaak goedkoper dan bij de kassa.

Je hoeft zo eigenlijk nooit de volle prijs voor een kaartje te betalen!

uitje utrecht

 

5. Kies voor gratis uitje

Sommige parken vragen 20 euro entree en dan ben je een groot bedrag kwijt met je gezin. De gratis aanbiedingen vind je ook in onze database op deze site!

Denk ook eens aan een recreatiemeertje, speeltuin, strand, de kinderboerderij en het bos of hei. Misschien is het strand wat verder rijden, maar kan het toch goedkoop zijn als je entreekosten vermijdt en je eigen eten en drinken mee neemt.

 

6. Vaste bezoeker? Neem een abonnement

Woon je bij het pretpark om de hoek, of hoort een biosje pakken er gewoon bij op jouw zaterdagavond? Neem dan een abonnement. Dat is al snel goedkoper dan elke keer losse kaartjes.

We rekenden voor je uit vanaf hoeveel bezoeken een abonnement in de regel goedkoper is:
- Dierentuin: vanaf drie bezoeken per jaar
- Pretpark: drie tot zes bezoeken per jaar
- Bioscoop: twee films per maand
- Museum: afhankelijk van de grootte van het museum heb je een Museumjaarkaart er normaal gesproken in 5 tot 15 bezoekjes in een jaar uit. (Met een dagje Amsterdam met de vier grote musea ben je er al.)

Bovendien heb je als abonnementhouder ook vaak extra voordelen, zoals gratis parkeren en korting aan de bar.


 

Ontwerp nu je
New York Tshirt

Bedruk nu je eigen I Love New York Tshirt hier.
Of zet goedkoop en snel je favoriete New York foto op een sweater.
Bedruk nu hier vanaf 1 stuks.
Ontwerp met je eigen tekst, foto, logo!
Kies een shirt, sweater, hoodie, schort, mok of een van de andere 100 items.

schort zelf maken foto op beker trui ontwerpen